HUS-Servis mallintaa yhdessä palvelun käyttäjän kanssa

Joissain suurissa marketeissa on pyhitetty yksi kassapiste hitaaksi kassaksi. Hitaalla kassalla asiakas saa asioida rauhassa ja jutella myyjän kanssa, eikä hänen tarvitse kiirehtiä maksamista ja pakkamista. Rentouttavaa ja rauhallista asiointia.

Hidasta kassaa ei kuitenkaan oltaisi koskaan keksitty, jos ei oltaisi kysytty asiakkailta mitä he arvostavat. Jos kauppias olisi katsellut jonoja kaupassaan ja yrittänyt vain itsekseen päätellä mitä asiakkaat haluavat, ei hänellä koskaan olisi tullut mieleen, että osa heistä haluaakin LISÄÄ hitautta.

Lue lisää hitaasta kassasta Aamulehden artikkelista.

Tiedätkö sinä mitä asiakkaasi oikeasti arvostavat ja tarvitsevat? Mikä on se tärkein asia, mitä he toivovat sinulta? Teetkö kokeiluja ja seuraat miten asiakkaat reagoivat? Vai otatko asiakkaan mukaan jo suunnitteluvaiheessa kehittämään ja uudistamaan palveluita? Jos asiakas pääsee vaikuttamaan alusta saakka, voidaan keksiä jotain ihan uutta – eikä tule tehtyä vahingossa jotain turhaa.

HUS-Servisin Asiointipalvelut on ottanut vakiokäytännöksi mallintaa prosesseja yhdessä sairaalan hoitohenkilöstön kanssa. Yhdessä voidaan analysoida esimerkiksi kuinka laboratorionäytteet tai sisäinen posti kulkee talossa: mitä tapahtuu, milloin tapahtuu ja kenen toimesta.

Näin on huomattu monia uusia tapoja, joilla Servis voi auttaa asiakasta. Servis ottaa toimintoja hoitaakseen ja sairaanhoitajien aika kohdistuu paremmin varsinaiseen hoitotyöhön. Kun prosessit on mallinnettu yhdessä, voidaan keskittyä sellaisiin parannuksiin, jotka oikeasti ovat keskeisessä osassa arkipäivän työssä.

Lue tarkemmin prosessien mallintamisesta Inno-Vointi mallista.