Tee uuden vuoden lupaukset nyt! Tässä 5 hyvää ehdokasta

Inno-Vointi -tiimi toivottaa seuraajilleen onnellista uutta vuotta! On aika tehdä uuden vuoden lupaukset vuodelle 2014! Tässä apuja siihen:

***

Asioiden lykkäämistä vai olennaisten ratkaisujen tekemistä?

Moni päättäjä tekee juuri tänäänkin ratkaisuja, jotka vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Millaisia muutoksia julkisissa palveluissa pitäisi tehdä, että kehitys menisi hyvään suuntaan ja saataisiin aikaan toivottuja, olennaisia vaikutuksia suurissa väestöryhmissä?

Ensimmäinen ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on OLENNAISUUS

Uudistaminen aloitetaan kysymällä mikä on pitkän aikavälin tavoite: mitä muutoksella halutaan syntyvän, mikä on paremmin muutoksen jälkeen, mitä seurauksia muutoksesta on? Katso www.innovointi.fi

***

Luotatko ruohonjuuren työntekijään vai raportointijärjestelmään?

Esimies katsoo tänä päivänä ruohonjuuren työhön toiminnanohjausjärjestelmän välityksellä. Kumpaa sinä mummon omaisena haluat, parempia raportteja vai parempaa hyvinvointia mummolle ja hänen auttajalleen?

Toinen ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on RUOHONJUURI

Henkilöllä, joka työskentelee lähimpänä julkisen palvelun käyttäjää, on paras käsitys siitä, mikä palvelussa toimii käytännössä ja mikä on olennaista. Työntekijöiden osaaminen, ideat ja käyttäjätuntemus tarvitaan mukaan kehittämiseen. Katso www.innovointi.fi

***

Onko julkisen palvelun käyttäjä itsekäs kuluttaja, sivustaseuraaja vai asiantuntija?

Kunta tarjoaa palvelua päivähoidosta venepaikkoihin. Kunta ehkä tarvitsee myös sinulta jotakin. Asiantuntemustasi tarvitaan käyttämäsi palvelun kehittämiseksi, päätöksenteon avuksi ja heikompien turvaksi.

Kolmas ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on PALVELUN KÄYTTÄJÄ

Käyttäjä on oman palvelunsa ja omien tarpeidensa asiantuntija. Hänen näkemyksensä kannattaa siis selvittää ennen kuin tekee mitään turhaa. Katso www.innovointi.fi

***

Kohtaamisia – paperilla vai oikeassa elämässä?

Hyvienkin asioiden käyttöönotto ja leviäminen vaikeutuu, jos joku ryhmä kokee sivullisuutta sen suunnittelussa. Kohtaamisten järjestäminen on johtamistehtävä. Kohtaaminen on aktiivista kuuntelua ja toisten näkökulmien arvostamista.

Neljäs ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on KOHTAAMINEN

Uudistaminen onnistuu, mikäli eri osapuolilla on mahdollisuus kohdata toisensa, vaihtaa kokemuksiaan, sovittaa näkemyksiään keskenään ja tehdä yhteistyötä tavoitteiden saavuttamiseksi. Kohtaaminen on aktiivista toimintaa. Katso www.innovointi.fi

***

Kehitätkö kokeilujen vai käsitteiden lanseeraamisen avulla?

Johtajat puhuvat luontevasti kehittämisen, uudistamisen ja innovaation isoilla käsitteillä. Pienet kokeilut ja ”happotestit”, joita henkilöstö voi itse suunnitella ja ohjata, auttavat työntekijöitä luomaan henkilökohtaisen mielen kehittämiseen.

Viides ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on KOKEILU

Uusia ideoita kannattaa testata jo alkuvaiheessa: ennen kuin ideaa levitetään laajemmalle ja toisaalta myös ennen kuin idea päätetään hylätä. Katso www.innovointi.fi

PS. Blogi on lyhennelmä aiemmin erikseen julkaistuista blogeista viime keväältä.

Tulevia tapahtumia: arviointityöpaja ja uusi video

Inno-Vointi ansaitsee kehittävän arvioinnin: työpaja kutsutuille osallistujille helmikuussa 2014

Inno-Vointi – hankkeen kehittävä arviointi kutsutuille henkilöille pidetään osallistavana työpajana 5.2.2014. Tapahtuman toisena kokoonkutsujana Inno-Vointi-tiimin lisäksi on hankkeen johtoryhmän puheenjohtaja, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth. Paikkana on Vantaan kaupungin valtuustosali Tikkurilassa http://fi.wikipedia.org/wiki/Vantaan_kaupungintalo

Inno-Vointi – tutkimushanke huipentui päätösseminaariin ja tuotosten julkistamiseen toukokuussa, ja hanke päättyi kesäkuussa. Hankkeen viestintä ja jälkityöt ovat jatkuneet syksyn mittaan aktiivisena. Hankkeeseen osallistui 16 organisaation ihmisiä lähes kolmen vuoden ajan – siispä on hyvä kysyä, mitä on jäänyt käteen, mitä hankkeen tuotoksista on käytössä puolisen vuotta päättymisen jälkeen – mitä uutta sovellustyötä on jo käynnissä ja mitä on tehtävissä jatkossa niin tieteellisellä kuin soveltavallakin rintamalla!

Kehittävän arvioinnin menetelmän soveltamisesta työpajassa vastaavat Eveliina Saari (Työterveyslaitos) ja Katri Kallio (VTT), jotka ovat kehitelleet arviointimenetelmää Suomessa. Inno-Vointi -tiimistä löytyy monipuolista osaamista!

Uusi Inno-Vointi -video julkaistaan helmikuussa 2014

Tekeillä on haastatteluvideo, joka antaa kasvot ja äänen todellisille arjen innovaattoreille hankkeen piiristä. Haastateltavia innovaattoripersoonia olisi riittänyt, valinta oli vaikea!

Videotuotanto toteutetaan Työterveyslaitoksen ja Sitran yhteistyönä.

  • Työnimi ”Puhetta Inno-Voinnista”; julkispalvelujen ihmisläheisestä uudistamisesta niukkenevien resurssien aikana ja Inno-Voinnin käytännön tekijöistä positiivisessa hengessä
  • Video julkistetaan youtubeen, yhteistyökumppanit tuotannossa on viestintätoimisto Deski ja Sitra
  • Kolmen Inno-Vointi -henkilön ja innovaattorin haastattelu; ammattilaiset eri rooleista ja eri palvelualueilta

 

Kataisen kansliaan Inno-Voinnin ilosanomaa

Pääministeri Katainen puhui melkein Inno-Vointi -aatoksin aamu-TV:n lähetyksessä 13.12. Siitä innostuneena lähetimme hänelle KANNUSTAVAA viestiä Inno-Vointi-tiimistä, ja saimme vastauksen eduskunta-avustajaltaan – ei voi sanoa etteikö olisi yritetty! Mistä tietää, vaikka sanoma pääministerin kansliassa leviäisi…

From: Jyrki Katainen@eduskunta.fi

Hei ja kiitos viestistänne pääministeri Kataiselle.

Välitän viestinne eteenpäin. Mukavaa joulun odotusta ja kiitokset hienosta työstä!

Ystävällisin terveisin

Emma Hannonen

Poliittinen sihteeri, Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Pääministeri Kataisen eduskunta-avustaja emma.hannonen@eduskunta.fi

Lähettäjä: Hasu Mervi [mailto:Mervi.Hasu@ttl.fi]
Lähetetty: 13. joulukuuta 2013 10:16
Vastaanottaja: Katainen Jyrki
Aihe: KIITOS aamun tärkeästä nostosta!

Hei Jyrki,

iloksemme huomasimme, että aamun lähetyksessä mainitsit, että paras keino saada Suomi kasvuun on ottaa käyttäjät mukaan palvelujen kehittämiseen. Yksityisen sektorin hyödyntämää asiakkaiden asiantuntemusta tulisi käyttää mallina julkisella sektorilla. Rahojen niukkeneminen ei tarkoita palvelujen huonontumista, jos ne osataan tuottaa uudella tavalla.

Täältä työelämän tutkimuksen puolelta toteamme, että olemme aivan samaa mieltä! Loistavaa, että nostit tämän asian esiin julkiseen keskusteluun.

Olemme tutkineet julkisten palveluiden kehittämistä viime vuodet Inno-Vointi- hankkeessa. Siitä syntyi tuloksena kaikille avoin nettisivusto, jossa on paljon käytännön vinkkejä julkisten palvelujen uudistamiseen ja nimenomaan siten, että otetaan sekä käyttäjät että ruohonjuuren työntekijät mukaan kehittämiseen, katso www.innovointi.fi

Hankkeen puolesta tervehtien Inno-Vointi- tutkijatiimi

Inno-Vointi innosti KASTE-seminaarissa

Inno-Vointi -hankkeen tulokset innostivat Työterveyslaitoksen järjestämän KASTE- kutsuseminaarin osallistujia Helsingissä 2.12. Teemana oli työhyvinvointia ja tuloksellisuutta tukeva sote-johtaminen. Sosiaali- ja terveyspalvelujen ajankohtaiset T&K-haasteet puhuttivat seminaariväkeä.

Kansalliset Innovointitalkoot vanhuspalveluihin?

Eritoten vanhuspalvelujen tilanne huoletti, kun vastikään oli julkistettu hallituksen rakennepaketin tavoite vähentää vanhusten laitoshoidon kustannuksia 300 miljoonalla eurolla. Jos tavoite toteutetaan, ovat ”paremmat kuin hyvät” innovaatiot tarpeen kotihoidossa ja sitä ympäröivissä muissa palveluissa. Ennakkoluulottomia, rohkeita ratkaisumalleja tarvitaan.

Paikalla olikin vanhuspalvelujen käytännön tuntijoita ja kehittäjiä, aitoja innovaattoreita, joilla on oivaltavia ehdotuksia ja tiedossaan jo kokeiltuja lupaavia käytäntöjä. Haluttiin toimeenpanoa ja vaikutustutkimuksia, perustietoa on jo tarpeeksi.

Inno-Vointi- hankkeelle kannustusta ISO:n Tarja Kauppilalta

Ilahduttavaa oli, että Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (ISO) johtaja Tarja Kauppila kannusti Inno-Vointi- hanketta ja halusi jakaa tietoa hankkeen tuotoksista verkostoissaan. Tarja laittoi seminaarista ISOn fb-sivulle postauksen Mervi Hasun esityksestä ja Inno-Vointi -hankkeen uudesta esitteestä:

”Työterveyslaitoksen kutsuseminaarissa pohdittiin ajankohtaisia sote-johtamisen tutkimus-, koulutus- ja kehittämiskysymyksiä.
Miten julkisen sektorin henkilöstö selviytyy uudistumishaasteista?
Mervi esitelmöimässä KASTE -seminaarissa
Esimerkiksi Erikoistutkija Mervi Hasu (TTL) esitteli innovoinnin tietopakettia verkossa (www.inno-vointi.fi) ja vaivattomasti netistä tilattavissa olevaa (www.ttl.fi/verkkokauppa) Itu-työkirjaa – ensimmäistä opasta arjen innovaattoreille Suomessa.

Hyvä julkisten palveluiden kehittäminen ansaitsee huomiota, tukea ja kannustusta!”