Arvokas elämä on osallisuutta innovointiin

Miten käsite tai asia leimautuu sen perusteella, kuka sen esittää? Tästä ilmiöstä on saatu surullisia esimerkkejä viime aikoina, kun Pekka Himanen toi keskusteluun kysymyksen arvokkaasta elämästä. Toivoa etsivä käsite ja asia leimautuivat kielteisiksi.

Toivoa – ei kielteisyyden ruoskaa – tarvitaan julkisten palveluiden uudistamisessa. Arvokkaat teot palveluiden uudistamiseksi voidaan nähdä ja sanoittaa, jos niin halutaan. Ne eivät ole unelmahöttöä, vaan oikeaa tekemistä:

Uudistamisen konkreettiset teot ja tekijät: http://www.inno-vointi.fi/fi/uudistusten-tekijat

Käytännön esimerkit: http://www.inno-vointi.fi/fi/esimerkkeja

Inno-Vointi-tutkimus on antanut aihetta toivoon

Toivo, teot ja naisten innovatiivisuus on nostettu esiin Sitran sivuilla olevassa jutussa Inno-Vointi –hankkeesta:

”Tutkimuksemme tulokset ovat rohkaisevia. Esimerkiksi terveydenhuoltoalan ja vanhuspalveluiden henkilöstö osaa innovoida ja uudistaa käytäntöjä, mutta heidän työnsä ja saavutuksensa eivät välttämättä näy monimutkaisissa organisaatiorakenteissa ja jatkuvan ylikuormituksen keskellä. Ihmiset eivät usein huomaa tehneensä jotakin innovatiivista, jolla saattaa olla laajempaa vaikutusta.”

”Viestimme on: te hyvät naiset – sillä suurin osa julkisen sektorin linjajohtajista ja työntekijöistä on naisia – olette taitavia innovoijia. Katsokaa mitä kaikkea olette jo saaneet aikaan! Nyt teidän täytyy vain olla ylpeämpiä työstänne, pukea se luvuiksi ja saada pomotkin tajuamaan saavutuksenne.”

Lue koko juttu, Mervi Hasun haastattelu, joka löytyy sivuilta myös englanniksi.

http://www.sitra.fi/artikkelit/inno-vointi-johtamisella-innovaatioita-ja-hyvinvointia-julkiselle-sektorille/inno-vointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *