Vaalitaan kaikkien voimavaroja – voitetaan vaikeudet

Talouden kurimuksessa ja julkisiin palveluihin käytettävän rahamäärän niukentuessa on tehtävä kipeitä ratkaisuja palvelujen tasosta, määrästä ja laadusta. Palvelujen karsiminen ei välttämättä ratkaise hyvinvointivaltion vaativia haasteita, mutta niiden uudistamisesta voi olla suurta hyötyä. 

Annetaan työntekijöillekin mahdollisuus innovoida

Palvelujen uudistamista ei voida toteuttaa pelkästään johto- tai asiantuntijavetoisesti. Vaikeina aikoina kaikkien voimavarojen hyödyntäminen tulee tarpeelliseksi. Inno-Vointi -tutkimushankeen tulokset osoittivat, että palveluiden käyttäjien, työntekijöiden ja kansalaisten asiantuntemus tuottaa toimivia ratkaisuja palvelujen uudistamisessa. Työntekijöiden ja käyttäjien arkinen toiminta on tuottanut monia kekseliäitä ratkaisuja ja näkyviä uudistuksia monissa julkisen sektorin organisaatiossa. Kentältä nousevat toteuttamiskelpoiset ratkaisut vaikuttavat palvelujen laatuun, vaikka ne tuntuisivatkin pieniltä teoilta. Työntekijöistä ja käyttäjistä lähtevää uudistamistyötä pitäisi lisätä ja tukea julkisessa toiminnassa.

Osallistumisen mahdollisuus ja luottamus henkilöstön osaamiseen luovat parhaimmillaan innovaatioita ja hyvinvointia. Työn mielekkyyttä lisäävät innovaatiot ja palvelujen käytettävyyttä parantavat uudistukset ovat tärkeitä hyvinvointivaltiota ylläpitäviä ratkaisuja.

Tämä teksti pohjautuu Premissi-lehden 4/2013 asiantuntija-artikkeliin, jonka kirjoittajina olivat Mervi Hasu ja Sari Käpykangas.
Tutustu artikkeliin: Premissi 4/2013_Hasu ja Käpykangas

Lisää aiheesta:

Mitä työntekijä voi tehdä innovoinnissa: http://www.inno-vointi.fi/fi/uudistusten-tekijat/tyontekija-toimii/mita-tyontekija-voi-tehda

Katso video ”Henkilöstö julkisen sektorin uudistajana”: http://www.youtube.com/watch?v=fY3QrpXPriQ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *