Inno-Vointi innosti KASTE-seminaarissa

Inno-Vointi -hankkeen tulokset innostivat Työterveyslaitoksen järjestämän KASTE- kutsuseminaarin osallistujia Helsingissä 2.12. Teemana oli työhyvinvointia ja tuloksellisuutta tukeva sote-johtaminen. Sosiaali- ja terveyspalvelujen ajankohtaiset T&K-haasteet puhuttivat seminaariväkeä.

Kansalliset Innovointitalkoot vanhuspalveluihin?

Eritoten vanhuspalvelujen tilanne huoletti, kun vastikään oli julkistettu hallituksen rakennepaketin tavoite vähentää vanhusten laitoshoidon kustannuksia 300 miljoonalla eurolla. Jos tavoite toteutetaan, ovat ”paremmat kuin hyvät” innovaatiot tarpeen kotihoidossa ja sitä ympäröivissä muissa palveluissa. Ennakkoluulottomia, rohkeita ratkaisumalleja tarvitaan.

Paikalla olikin vanhuspalvelujen käytännön tuntijoita ja kehittäjiä, aitoja innovaattoreita, joilla on oivaltavia ehdotuksia ja tiedossaan jo kokeiltuja lupaavia käytäntöjä. Haluttiin toimeenpanoa ja vaikutustutkimuksia, perustietoa on jo tarpeeksi.

Inno-Vointi- hankkeelle kannustusta ISO:n Tarja Kauppilalta

Ilahduttavaa oli, että Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (ISO) johtaja Tarja Kauppila kannusti Inno-Vointi- hanketta ja halusi jakaa tietoa hankkeen tuotoksista verkostoissaan. Tarja laittoi seminaarista ISOn fb-sivulle postauksen Mervi Hasun esityksestä ja Inno-Vointi -hankkeen uudesta esitteestä:

”Työterveyslaitoksen kutsuseminaarissa pohdittiin ajankohtaisia sote-johtamisen tutkimus-, koulutus- ja kehittämiskysymyksiä.
Miten julkisen sektorin henkilöstö selviytyy uudistumishaasteista?
Mervi esitelmöimässä KASTE -seminaarissa
Esimerkiksi Erikoistutkija Mervi Hasu (TTL) esitteli innovoinnin tietopakettia verkossa (www.inno-vointi.fi) ja vaivattomasti netistä tilattavissa olevaa (www.ttl.fi/verkkokauppa) Itu-työkirjaa – ensimmäistä opasta arjen innovaattoreille Suomessa.

Hyvä julkisten palveluiden kehittäminen ansaitsee huomiota, tukea ja kannustusta!”
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *