Tee uuden vuoden lupaukset nyt! Tässä 5 hyvää ehdokasta

Inno-Vointi -tiimi toivottaa seuraajilleen onnellista uutta vuotta! On aika tehdä uuden vuoden lupaukset vuodelle 2014! Tässä apuja siihen:

***

Asioiden lykkäämistä vai olennaisten ratkaisujen tekemistä?

Moni päättäjä tekee juuri tänäänkin ratkaisuja, jotka vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Millaisia muutoksia julkisissa palveluissa pitäisi tehdä, että kehitys menisi hyvään suuntaan ja saataisiin aikaan toivottuja, olennaisia vaikutuksia suurissa väestöryhmissä?

Ensimmäinen ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on OLENNAISUUS

Uudistaminen aloitetaan kysymällä mikä on pitkän aikavälin tavoite: mitä muutoksella halutaan syntyvän, mikä on paremmin muutoksen jälkeen, mitä seurauksia muutoksesta on? Katso www.innovointi.fi

***

Luotatko ruohonjuuren työntekijään vai raportointijärjestelmään?

Esimies katsoo tänä päivänä ruohonjuuren työhön toiminnanohjausjärjestelmän välityksellä. Kumpaa sinä mummon omaisena haluat, parempia raportteja vai parempaa hyvinvointia mummolle ja hänen auttajalleen?

Toinen ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on RUOHONJUURI

Henkilöllä, joka työskentelee lähimpänä julkisen palvelun käyttäjää, on paras käsitys siitä, mikä palvelussa toimii käytännössä ja mikä on olennaista. Työntekijöiden osaaminen, ideat ja käyttäjätuntemus tarvitaan mukaan kehittämiseen. Katso www.innovointi.fi

***

Onko julkisen palvelun käyttäjä itsekäs kuluttaja, sivustaseuraaja vai asiantuntija?

Kunta tarjoaa palvelua päivähoidosta venepaikkoihin. Kunta ehkä tarvitsee myös sinulta jotakin. Asiantuntemustasi tarvitaan käyttämäsi palvelun kehittämiseksi, päätöksenteon avuksi ja heikompien turvaksi.

Kolmas ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on PALVELUN KÄYTTÄJÄ

Käyttäjä on oman palvelunsa ja omien tarpeidensa asiantuntija. Hänen näkemyksensä kannattaa siis selvittää ennen kuin tekee mitään turhaa. Katso www.innovointi.fi

***

Kohtaamisia – paperilla vai oikeassa elämässä?

Hyvienkin asioiden käyttöönotto ja leviäminen vaikeutuu, jos joku ryhmä kokee sivullisuutta sen suunnittelussa. Kohtaamisten järjestäminen on johtamistehtävä. Kohtaaminen on aktiivista kuuntelua ja toisten näkökulmien arvostamista.

Neljäs ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on KOHTAAMINEN

Uudistaminen onnistuu, mikäli eri osapuolilla on mahdollisuus kohdata toisensa, vaihtaa kokemuksiaan, sovittaa näkemyksiään keskenään ja tehdä yhteistyötä tavoitteiden saavuttamiseksi. Kohtaaminen on aktiivista toimintaa. Katso www.innovointi.fi

***

Kehitätkö kokeilujen vai käsitteiden lanseeraamisen avulla?

Johtajat puhuvat luontevasti kehittämisen, uudistamisen ja innovaation isoilla käsitteillä. Pienet kokeilut ja ”happotestit”, joita henkilöstö voi itse suunnitella ja ohjata, auttavat työntekijöitä luomaan henkilökohtaisen mielen kehittämiseen.

Viides ehdokas uuden vuoden lupaukseksi on KOKEILU

Uusia ideoita kannattaa testata jo alkuvaiheessa: ennen kuin ideaa levitetään laajemmalle ja toisaalta myös ennen kuin idea päätetään hylätä. Katso www.innovointi.fi

PS. Blogi on lyhennelmä aiemmin erikseen julkaistuista blogeista viime keväältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *