Vauhtia Inno-Vointi sanoman käytännön levittämiseen

Inno-Vointi -hankkeen kehittävä arviointi pidettiin Vantaalla 5.2. Työpajassa oli mukana 30 aktiivista arvioijaa. Saatiin kokoon arvokasta tietoa tutkimustiedon käytettävyydestä, levittämisestä sekä tulevaisuuden tutkimuksen ja kehitystyön suunnista.

Nostot arvioinnista

Vaikutukset kohdeorganisaatioissa

  • plussaa: oivallettu, että henkilöstön ja asiakkaiden osallistuminen on olennaista (mutta ei helppoa) ja että kokeiluja sekä erehtymisen sallimista tarvitaan lisää
  • miinusta: verkkomalli ja Innovaattorin työkirja ITU! ei ole levitetty/levinnyt käyttöön – käyttöliittymän käytettävyys on ongelma, ja soveltaminen vaatisi suunnittelua ja ohjausta (kuten kaikkien projektien tuotosten käyttöönotto ylipäätään, jonkun täytyy ottaa koppi)
  • tarve jatkossa: panostettava innovaatiojohtamisen käytännön kyvykkyyksiin, valmentavaan johtamiseen ja fasilitointitaitoihin (koulutusta erityisesti esimiehille, mutta myös henkilöstölle)

Vaikutukset tutkimusosaamiseen ja tutkimuskenttään

  • plussaa: harvinaisen laaja-alainen, moninäkökulmainen tutkimus, jossa yhdistyi työelämätutkimus, palvelututkimus, johtajuustutkimus ja työhyvinvointitutkimus
  • miinusta: tutkimusjulkaisut englannin kielellä, vaikeaa hyödyntää sellaisenaan
  • tarve jatkossa: innovaatiojohtamisen mallia voisi viedä Eurooppaan, johtamiskyvykkyys jatkotutkimuksen kohteeksi, innovaatioiden levittäminen tutkimuskohteeksi, hybridien (yksit,. julk, ja kolmas sektori) radikaalit avaukset tutkimuskohteeksi

Tekesin edustaja Maarit Lahtonen kannusti osallistujia hakemaan Tekesin kehitysrahoitusta rohkealle, ennakkoluulottomalle innovaatiotoiminnalle ja tunnustelemaan mahdollisuuksia päästä mukaan myös EU:n Horizon2020 rahoitukseen.

Osallistujia rohkaistiin olemaan rohkeasti yhteydessä tutkijoihin niin koulutus- kuin tutkimustarpeistakin!

Suurkiitos kaikille esiintyjille ja puheenvuoron pitäjille, sekä Elina Lehdolle mahdollisuudesta vierailla Vantaan kaupungin valtuustosalissa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *