TOIMI- hanke käynnistyi – ITU! -kirja kokeiluun vanhuspalveluihin

Työterveyslaitos käynnisti tammikuun alussa tutkimus- ja kehityshankkeen, jossa kokeillaan arjen innovaattoreille tarkoitettua ITU-kirjaa mm. hektisessä vanhuspalvelutyössä. Toisena menetelmänä kokeillaan kehitysvuoropuhelua, joka tukee työntekijöiden oman uran ja elämänvaiheen pohdintaa. Menetelmien vaikuttavuutta työntekijöiden kehittämistoimijuudelle arvioidaan haastattelemalla, havainnoimalla ja vertailemalla menetelmiä arvioivissa työpajoissa.

Hankkeen tavoitteet:

  •  tuottaa tietoa kehittämistoimijuutta tukevien menetelmien käytöstä ja seuraamuksista työpaikoilla
  • kehittää työntekijälähtöistä innovoinnin ja kehittämisen tukea työpaikoille HR:n ja esimiestyön tueksi
  • kehittää organisaatiokäytäntöjä, joissa hyödynnetään työntekijöiden luovuus palvelutoiminnan uudistamisen lähteinä
  • tukea työpaikan toiminnan uudistumista ja henkilöstön hyvinvointia
  •  tuottaa tieteellistä tietoa työhyvinvoinnin, työn kehittämisen ja toimijuuden suhteista ja kehittää menetelmiä interventioiden vaikuttavuuden tutkimiseksi

Mukaan tutkimuskohteiksi lähtivät Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto, Lohjan kaupungin perusturvapalvelut, Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry, Helsinki ja Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalvelut. Tulosten levittämisessä ovat mukana Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto, VALLI ry sekä Henkilöstöjohdon ryhmä Henry ry. Kaksivuotista hanketta rahoittaa Työsuojelurahasto.

Lisätietoja: http://www.tsr.fi/tutkimustietoa/tata-tutkitaan/hanke?h=113277

ITU-kirja: http://www.inno-vointi.fi/fi/aloita-tasta/tyokirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *