Inno-Voinnin sanoma voimissaan – ideat jakoon LIIDERI-osallistujille

Vaikka Inno-Vointi hankkeena on päättynyt, sen sanoma on edelleen voimissaan.

Tutkija Laura Honkaniemi esitteli Inno-Vointi -työkaluja 2.4 pidetyssä Ideat vaihtoon! Liideri-ohjelman työpajassa. Paikalla oli yli 100 henkilöä yrityksistä ja tutkimuslaitoksista. Tapahtuman teemana oli työntekijälähtöinen innovointi. Eipä siis ihme, että Inno-Vointi -hanke oli kutsuttu mukaan, vaikkei se olekaan Liideri-ohjelman hankkeita.

Yritykset esittelivät Liideri-ohjelman tuella tehtäviä kehityshankkeitaan ja ohjelman tutkimushankkeiden tutkijat kommentoivat niitä. Ohjeena kaikille oli harjoittaa rakentavaa dialogia. Tilaisuus oli mukavasti rakennettu ja onnistunut.

Inno-Vointi- esitys oli sijoitettu arvostavasti ohjelmaan heti ensimmäiseksi aamulla, antamaan sytykkeitä koko päivän mittaiseen tapahtumaan. Lauran hyvin rakennettu esitys herätti osallistujat keskustelemaan ja kommentoimaan – puhetta olisi virinnyt enemmän kuin mitä aikataulu antoi myöden. Tekesin Maarit Lahtonen tiivisti lopuksi: ”Inno-Vointi on hyvä esimerkki siitä miten tutkimushanke voi tuottaa hyviä tuloksia sekä tutkimukseen että käytäntöön yhtälailla.” Ohessa tuoreeltaan kuva tilaisuudesta.

Lauran esitys 2.4.14

Katso myös tilaisuuden materiaalia. Julkaisuluvan saaneet esitysmateriaalit: https://tapahtumat.tekes.fi/tapahtuma/ideatvaihtoon

Kurkkaa myös Liideri-haastekampanja: Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa? Käy allekirjoittamassa ja haasta kaverisikin. Kampanjasivut: http://www.tekes.fi/ohjelmat-ja-palvelut/kampanjat/suomi-tarvitsee-5-000-000-johtajaa/

Pidettyjä ja tulevia Inno-Vointi -esityksiä

Inno-Voinnin tutkimuksellista antia on käyty alkuvuonna esittelemässä Aalto-yliopiston jatko-opiskelijoille. Vastikään Inno-Vointi työkaluja, etenkin ITU!-kirjaa esiteltiin yli 100:lle Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen esimiehelle – eli päiväkotien ja kerhotoiminnan johtajille.

Inno-Vointi on tulossa esiin myös syksyllä isossa Kunta-tapahtumassa Lappeenrannassa (elokuu) sekä Helsingissä Työterveyspäivillä (lokakuu), mistä kerromme lisää myöhemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *