Asioiden lykkäämistä vai olennaisten ratkaisujen tekemistä?

Ei ole helppoa eikä oikein mukavaakaan katsoa pitkälle tulevaisuuteen ja ennustaa, mitä ihmisten tekeminen tälle hetkellä aiheuttaa 20 tai 30 vuoden kuluttua. Jokainen haluaa itselleen tulevaisuudessa hyviä asioita, vaikka henkilökohtaiset elämänratkaisut tässä hetkessä kertoisivat jostain muusta. Yksilönä haluan ajatella, että kenellekään ei kuulu, mitä seurauksia vaikkapa omasta terveyskäyttäytymisestäni on itselleni, saatikka muille. Jokainen tietää, että on helpompaa lykätä asioita tai tehdä sijaistoimintoja kuin tarttua mieltä askarruttavaan ongelmaan.

Moni päättäjä ja johtaja tekee juuri tänäänkin ratkaisuja, jotka koskevat isoja kansalaisryhmiä ja vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Eipä ole helppoa. Julkinen valta ja julkiset palvelut ovat paineen alla: miten kansalaisten nykyiset ratkaisut ja elämäntavat vaikuttavat tuleviin sukupolviin ja julkisten palveluiden kustannuksiin? Millaisia muutoksia palveluissa pitäisi tehdä, että kehitys menisi hyvään suuntaan ja saataisiin aikaan toivottuja, olennaisia vaikutuksia suurissa väestöryhmissä.

Inno-Vointi –mallin viidestä ydinajatuksesta ensimmäinen on

OLENNAISUUS

Uudistaminen aloitetaan kysymällä mikä on pitkän aikavälin tavoite: mitä muutoksella halutaan syntyvän, mikä on paremmin muutoksen jälkeen, mitä seurauksia muutoksesta on?

 

Lue lisää 21.5 julkaistavasta uudistamisen toiminta- ja johtamismallista, joka on tarkoitettu työntekijöille, esimiehille, johtajille ja henkilöstöasiantuntijoille. Malli on laaja verkkosisältö, joka auttaa julkissektorin työpaikkoja ja henkilöstöä uudistamistyössä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *